MountainbikenMountainbike inspiratie:Ben je van plan om onze Suntrail camper te huren voor een fietsavontuur? Stoer! Als je gaat mountainbiken of wielrennen kun je het fietsenrek gebruiken wat standaard op de achterdeur van de camper bevestigd is. Neem je liever je elektrische mountainbike mee? Dan zullen we een ander rek voor je op de camper monteren. Eentje die lager bij de grond hangt en meer gewicht kan dragen. Plaats dit rek wel in je winkelwagen!
Gave MTB routes

Mogelijk heb je al in je hoofd waar je gaat fietsen. Maar mocht je nog geen idee hebben dan staan hieronder wat mooie routes voor je aangegeven.
Achterhoek: Lochem/Borculo/Vorden/Gorssel

In de Achterhoek zijn verschillende kortere routes te rijden die je ook kunt samenvoegen tot één lange rit van ongeveer 110 kilometer. De routes Lochem en Borculo kun je bijvoorbeeld verbinden met die van Vorden waarna je verder fietst richting Gorssel. Vooral rondom Lochem is het flink klimmen geblazen op de Lochemse Berg. 

Mountainbikers wonend in de regio zijn zeer te spreken over het slingeren door dit gebied en vinden de verbinding naar Gorssel en Vorden een echte aanwinst. Voor kaarten en meer informatie over de routes is een bezoek aan www.outdoorachterhoek.nl de moeite waard. Hier vind je trouwens ook informatie over de opstappunten en fietsverhuur.Veluwezoom

Pittige klimmen, snelle afdalingen, technische trails – en ondertussen geniet je van de prachtige flora & fauna van het oudste Nationale Park van Nederland. Op de MTB-route in Nationaal Park Veluwezoom komt elke mountainbiker in elk seizoen aan zijn trekken.

Je kunt de hoofdroute herkennen aan het groene MTB-symbool. Deze natuurroute wordt gekarakteriseerd door bredere paden afgewisseld met singletracks. Afstand en omstandigheden zoals je eigen conditie, het weer (mul of nat) en het seizoen maken deze route snel of juist moeilijker. Deze route kan in beide richtingen gereden worden, let dus op tegenliggers en houd rekening met elkaar!

Daarnaast zijn er rode extra’s. Deze lusjes zijn optioneel en herken je aan het rode MTB-symbool. Ze starten en eindigen altijd op de groene hoofdroute en worden gekarakteriseerd door meer slingeren, s-bochten en (1 en 2) diamant waarschuwingen voor een steil stukje, een sprong of ander technisch element.
Ede


In de omgeving van Ede kun je heerlijk mountainbiken! Geniet van de verschillende bosgebieden als het Lunterse Buurtbosch, het Edese bos en Roekelsche bos. De route heeft een lengte van 40 kilometer. In het gebied zijn paaltjes uitgezet voorzien van het internationale mountainbikelogo. Echter wordt geadviseerd om voor deze route het GPX bestand te downloaden. Omdat er zoveel mountainbikepaden in het gebied liggen is het ook aan te raden om zelf een route uit te stippelen! Let hierbij wel op dat er van de aangewezen paden op de Noord- en Zuid-Ginkel niet mag worden afgeweken. Via een verbindingsweg zijn deze paden verbonden met de route in Oosterbeek.Ardennen:


De Ardennen zijn het gebied voor mountainbiken! Eindeloze bossen en valleien met wilde rivieren bieden tal van mogelijkheden voor de mountainbikeliefhebbers. Hier vind je grote uitgezette routes die over de mooiste paden gaan, zowel in België, in Frankrijk als in Luxemburg. Tevens heb je hier ook een aantal evenementen die de sport nog eens extra in het zonnetje zetten, zoals tijdens de Grand Raid Godefroy, de Roc d’Ardenne of de Enduro van de Semoy.

Wist je dat er in Luxemburg maar liefst 700km uitgezette mountainbike routes zijn? Zo heb je bijvoorbeeld in het heuvelachtige Mullerthal, in het oosten van het land, prachtige routes. In deze regio zijn er veel rivieren en stroompjes die hun weg door de diepe valleien vormen, gekenmerkt door rotsen met fantasierijke vormen. De steile hellingen doen wel wat aan de Alpen denken. In dit mozaïek van rivieren, diepe dalen en door wind geteisterde plateaus heeft de mountainbike sport een perfecte plek gevonden. De diversiteit van het landschap, de vele paden en routes maken het Mullterthal tot een waar eldorado voor de liefhebber.Bike park Kaul

In Wiltz heeft het recreatiepark Kaul naast een waterpark ook een skatepark en een mountainbike park. Vanaf de grote helling van het bikepark zijn er 3 verschillende mountainbikeroutes, met 3 verschillende niveaus. Tevens is er een recreatief gebied, ideaal voor de beginnende mountainbiker die de verschillende technieken wilt oefenen.

Vanaf Wiltz vertrekken er meerdere paden richting de andere routes van de regio, of ze gaan over op een fietspad in de richting van Bastogne.
Bike Park van Baraque de Fraiture

Hier vind je een gloednieuw BMX-parcours, dat samen door de BMX-rijder Arnaud Dubois en de sport autoriteiten is opgezet. Dubois ontwierp samen met Fabrice Bastin (tevens een fietser) deze 360 meter lange baan, met een hoogteverschil van maar liefst 8 meter. Het is een snelle en intensieve baan, met scherpe bochten, 12 hindernissen en 3 steile bochten.

Het elektronische startsysteem is UCI-conform, dat wilt zeggen dat men hier ook internationale wedstrijden kan organiseren. BMX is een prachtige sport die je alle kennis van het mountainbiken bij kan brengen.

In de nabije omgeving worden de mountainbike circuits vernieuwd. Samen met dit BMX-parcours en de trial-zone is Baraque de Fraiture een hotspot voor de fietsliefhebbers!De grote oversteek

De grote oversteek van de Ardennen met de mountainbikeDe Grande Traversée de l’Ardenne ofwel de grote oversteek van de Ardennen neemt je mee door een heuvelachtige omgeving, door bossen en langs prachtige rivieren. Absoluut een reis die je met de mountainbike moet maken. Twee delen kenmerken het parcours. Het noordelijke deel (102km) van Malmédy naar La Roche-en-Ardenne dat niet gemarkeerd is, maar waarvan de GPX beschikbaar is.

En het zuidelijke deel, van La Roche naar Bouillon (170km), met markering. Tijdens deze reis door de Ardennen, van Malmédy tot aan Bouillon zul je betoverd worden door de mooie omgeving. Gun je zelf enkele dagen van vrijheid, op de fiets, midden door de bossen van de Ardennen. Na deze rit zal geen enkele rit meer hetzelfde zijn! Tijd voor avontuur!Bikepark Ferme Libert


Vanaf de jaren zeventig tot aan het begin van dit decennium was deze piste een skipiste. Daarna werd hij omgevormd tot een fietspark, een groot succes als je de enthousiaste renners ziet! Ieder weekend komen er mountainbikers uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Nederland, België en Luxemburg naar de omgeving van Malmédy om zich te vermaken op een van de mooiste fietsparken van België. Er zijn hier diverse afdalingen, een pump-track, een DH-track etc. Je kiest de baan die het beste bij je past, of je nu een beginner bent en daarom de meest fanatieke banen wilt vermijden of juist op zoek bent naar avontuur, er is voor elk wat wils. De toegang tot het pad is gratis. Voor het gebruik van de skilift betaal je 10€. Hier kun je op je gemak de DH (Downhill mountainbiking) uitproberen, het is toegankelijk voor iedereen.