HikenOpen vlaktes waarin je eindeloos kunt weglopen. Bergen waarbij je meter voor meter omhoog klautert. Of een mix van beide en alles er tussenin. Europa biedt voor ieder wat wils. De rotskusten aan de Atlantische oceaan in Frankrijk, de glooiende Ardennen of de ruige Pyreneeën.Sloveense bergpad
-Slovenië- 

Als je op zoek bent naar een plek die een beetje buiten de gebaande paden ligt en een groot aantal meren en bergen heeft, moet je zeker Slovenië overwegen. Dit is een van de beste plekken ter wereld om te genieten van de spectaculaire vorm van Moeder Natuur en er is zoveel te zien dat je waarschijnlijk minstens een week nodig hebt om het Sloveense bergpad te voltooien.
Hoogtepunten van deze reis:  Triglav Nationaal Park Meren van Bled en Bohinj Soča rivier Diverse watervallen (Martuljek, Boka, Virje, e.a.) Stadjes als Kranjska Gora, Radovljica en Kobarid. Je kan met je Suntrail het beste naar Zirovnica rijden en daar staan de routes al aangegeven. Onderweg even een mooie overnachting pakken op een camping onder München.Bucegi gebergte

Roemenië

Niet iedereen heeft de tijd om een week (of langer) wandelvakantie te maken en niet iedereen wil een geavanceerd parcours afleggen. Als je een beginner bent en / of weinig tijd hebt, is het Bucegi gebergte in Roemenië een geweldige manier om een stukje van het geweldige platteland van Europa te verkennen, vooral als je kleintjes bij je hebt. Het Bucegi gebergte staat echter niet alleen bekend als een van de gemakkelijkste wandelroutes in het land, maar het is ook een bezienswaardigheid vanwege honderden beweringen over waarnemingen van buitenaardse wezens in het gebied. Dus als je op zoek bent naar een wandelpad dat zowel mysterieus als ongecompliceerd is en meer dan genoeg berggezichten biedt om je laarzen mee te vullen, ga dan naar het Bucegi gebergte.
Let op: de reis brengt je langs hele mooie plaatsen. Ons advies is, om hier echt even met de Suntrail minimaal een dagje te verblijven. Op de route kom je langs Wenen, een prachtige stad. Daarna kom je door Boedapest, ook echt een stad welke je moet bezoeken. Vervolgens rij op op je navigatie door naar het Bucegigebergte. Cinque Terre 

Italië

Telkens als je de woorden kunst en architectuur hoort, denk je aan Italië. Dit land staat bekend om enkele van de meest unieke en ingewikkelde bouwwerken ter wereld, maar behalve voor de hand liggende bestemmingen zoals Rome, Florence en Venetië, weet u dat Italië ook enkele van Europa's beste bestemmingen biedt voor wandelaars en kampeerders? Als je op zoek bent naar een pad dat je uithoudingsvermogen echt op de proef stelt, bezoek dan de kustroute van Cinque Terre. Dit is een pad dat zich uitstrekt langs een van de mooiste kuststroken van Italië en je langs vijf dorpen voert.


Pieterpad 


Dichter bij huis kun je natuurlijk ook heerlijk wandelen. Denk bijvoorbeeld aan het Pieterpad. Als je bij Suntrail een camper huurt, ben je trouwens vlakbij Vorden. Dit Achterhoekse dorp vormt de grens tussen het noordelijke deel en het zuidelijke deel van het Pieterpad. Tips?

In de loop van de tijd vind je op deze pagina meer wandeltips. Heb jij zelf een mooie route die je andere hikers kunt aanbevelen? Mail je suggestie dan naar info@suntrail.nl.